Fake News

Inmiddels zult u deze term al enkele keren zijn tegengekomen, in het nieuws en op social media. Het is een begrip wat we denken te begrijpen en we denken allemaal dat we niet vatbaar zijn voor “Fake News”. We denken allemaal dat we het wel kunnen herkennen...
Misschien denkt u dat het voornamelijk met politiek te maken heeft.

Misschien bent u daarom wat minder op uw hoede wanneer u op Facebook of YouTube informatie voorbij ziet komen die negatief is over een programma waar u zelf aan deelneemt. 

Het is begrijpelijk dat u even van slag bent, u voelt zich wat ongerust misschien en wanneer u soms wat ongeduldig bent of twijfelt, bevestigd dit bericht uw gevoelens. Dit is één van de grootste gevaren voor een investeerder of belegger, de emotie gaat een grotere rol spelen dan het verstand.
Die emotie dwingt ons om bevestiging te zoeken en voor de zekerheid stuurt u deze informatie ook weer door aan anderen die daarna dezelfde emotie doorstaan en de ketting van negativiteit wordt langer en langer...

Wat veel mensen niet beseffen is dat er bedrijven zijn die gebruik maken van negatieve reclame om nieuwe klanten te werven voor zichzelf.
Dit gebeurt veel door websites die zich voordoen als een betrouwbare reviewsite en vaak schreeuwerig aankondigen dat ze de “scam” openbaar gaan maken. Ze verspreiden vaak onzinnige en ongefundeerde informatie en kraken andere programma’s af om zo het wantrouwen te laten groeien (dit noemen we "trollen").
Het doel is eenvoudig, wanneer u toch af en toe eens twijfelt dan biedt deze ‘betrouwbare’ partij een bevestiging voor die twijfel en een mooi nieuw alternatief, hun programma...
Sommige websites hebben hier zelfs hun marketingmodel omheen gegoten en er vallen leuke bonussen te verdienen wanneer een bepaald bericht wordt overgenomen en gedeeld.

Ik zal de link maar even niet vermelden, maar dit komt van een website waar men één van de programma’s probeerde door het slijk te halen. Het gehele artikel stond vol met feitelijke (en verifieerbare) onjuistheden en het was duidelijk dat de schrijver maar een zeer beperkte kennis had van dat programma. Helemaal onderaan de pagina stond deze tekst:

 "I hope you found this article useful. Upvote it if you enjoyed it and follow me for more quality content.

 If you are interested in legitimate investment opportunities, check out my previous article on the top 3 cryptocurrencies to invest in for the long run:..."

Een duidelijk gevalletje Fake News dus…

Begrijp dat het internet een schitterende bron van informatie is, maar sommige bronnen zijn vergiftigd. Het zgn. "Trollen" (het plaatsen van berichten met het doel voorspelbare reacties te genereren) heeft tot doel om bewust een reputatie kapot te maken voor eigen gewin. Door deze berichten op social media te delen of hierop te reageren, werkt u daar onbewust aan mee.  

Om het u gemakkelijk te maken:

Enkel informatie die werkelijk van het bedrijf komt waarmee u zaken doet, mag u als betrouwbaar en geloofwaardig accepteren.

Cleo Company plaatst enkel informatie die wij hebben kunnen verifiëren of die rechtstreeks is ontvangen van de CEO of via het management.

Werk dus niet mee aan het verspreiden van roddels of onjuiste informatie!
Komt u een artikel tegen waar u twijfels bij heeft, raadpleeg dan uw directe upline maar bovenal:

GEEN PANIEK & WEES GEDULDIG